renate jacobs

Het vertrekpunt van de tentoonstelling THE WAY van Renate Jacobs  is het kunstwerk ‘Moon Face’ van Raoul Dohmen [1944-2005]. Het is een hardstenen kei, waarin een markante kop is uitgehouwen. Het is gemaakt in Ierland in 1975 en vormt een inspiratie bron voor Renate Jacobs voor haar solo bij BRADWOLFF PROJECTS in Amsterdam.

Renate Jacobs [1947, Amsterdam] opmerkelijke praktijk is onlosmakelijk verbonden met de verhalen van haar leven en de objecten en kunstwerken die ze tegenkwam door vriendschap en reizen. Het bevragende en filosofische karakter van de tentoonstelling THE WAY kan ons inzicht geven in wie we zijn, hoe we ons verhouden tot de ander en waar het leven ons brengt.  De tentoonstelling biedt ons een overzicht van haar werken waarin wij meegenomen worden in haar gedachten patronen om mee te kijken door haar ogen, door haar realiteit. In haar zoektocht probeert zij de ideale manier te vinden om het leven en de kunst met elkaar te verbinden.

BRADWOLFF PROJECTS heeft voor dit project gekozen vanwege de onderzoekende benadering van de kunstenaar, een inspirerende journey, waarin leven en kunst samenkomen en zowel Jacobs als het platform tot nieuwe inzichten en uitwisseling brengt.

uitnodiging

Lees ook:

Tekst Saskia Monshouwer mei 2017

Verlangzamen in de jaren zeventig Hanne Hagenaars