hee-seung choi

Introductie door Michael van Hoogenhuyze, kunsthistoricus en docent

Bradwolff Projects presenteert van de interdisciplinaire kunstenaar Hee-Seung Choi: Feeling of Time. Deze eerste solotentoonstelling in Amsterdam bestaat uit een serie nieuwe werken die speciaal voor de ruimte zijn gemaakt. Met verschillende media reageert Choi op vertrouwde tekens, routines en arrangementen in het dagelijks leven, vaak in combinatie van literaire verwijzingen. Zij gebruikt onder andere video, performance en geluid als onderdelen van haar installaties.

Voor Choi valt of staat de tijd met beelden en gevoelens, die zich hier ontvouwen in een verhaal met onder andere twee films en een sculptuur. Ze gebruikt de drieluikvorm in de architectuur van Bradwolff Projects – een koepel met symmetrische vleugels – en hanteert deze als een tegengewicht tegen de afwezigheid van stabiliteit in haar eigen gevoel van tijd.

Hee-Seung Choi (Koreaans Amerikaans, 1976) woont en werkt in Amsterdam. Na haar opleiding als klassiek musicus (masterdiploma in muziekcompositie, Peabody Institute, Johns Hopkins University (VS)) zette ze haar studie voort aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (NL). Haar werk wordt internationaal getoond, onder andere in De Balie, P/////AKT, De Nederlandsche Bank, Korzo Theater (NL), La Fleche D’or (FR) en International Thermaikos Film Festival (GR). Zij was artist in resident bij Steim (NL) en Kunsthuis SYB (NL); en finalist voor Sybren Hellinga Kunstprijs en Jan Hanlo Film Essay Prijs.

persbericht

uitnodiging