groepstentoonstelling

Tot eind jaren 60 was de museumconservator verantwoordelijk voor het presenteren van kunstwerken. Met de tentoonstelling ‘Live in your head: When Attitudes Become Form introduceerde Harold Szeeman in 1969 de rol van de curator als onafhankelijk tentoonstellingsmaker in de kunstwereld. Gaandeweg heeft de curator zich ontwikkeld tot bedenker van [actuele] thematentoonstellingen, waarbinnen de kunstwerken van verschillende kunstenaars vaak voornamelijk figureren.

Waar ligt de grens tussen het kunstwerk, de context en de curator? De curatoren van ‘curatedBY’ onderzoeken deze vraag aan de hand van hun eigen en elkaars privé collecties omdat dit een plek is waar je niet als curator voor een werk kiest maar vanuit persoonlijke fascinatie. Ook zoeken zij naar de mogelijke aantrekkingskracht die tussen de werken onderling kan ontstaan, zonder ze binnen een thematisch kader te plaatsten om zo nieuwe inzichten te vinden voor hun curatorschap. Bij Bradwolff tonen zij het resultaat van deze try-out met werken van kunstenaars uit deze collecties.

Kunstenaars o.a. Paola Anziché, John Baldessari, Siert Dallinga, Iva Gueorguieva, Noritoshi Hirakawa, David Lindberg, Pere Llobera en Marc Raven.

Samengesteld door curatoren Christine van den Bergh en Yvonne Yzermans

persbericht

uitnodiging