doris prlić, renato osoy, brenda tempelaar en frouke ten velden

‘I think it is interesting that a single word can have different meanings’
‘Like red, you mean?’
‘Yeah, like red, or even ‘artistic research’

Groepstentoonstelling Variations.Uniformity met nieuw werk van Doris Prlić, Renato Osoy, Brenda Tempelaar en Frouke ten Velden. Vertrekpunt voor de tentoonstelling is een gezamenlijke interesse in artistiek onderzoek als werkwijze. Het begrip zelf – artistiek onderzoek – is net als de kleur rood een verzamelbegrip voor een grote hoeveelheid variaties. De invulling en betekenis is mede afhankelijk van de context waarin het gepresenteerd wordt. BRADWOLFF PROJECTS biedt de kunstenaars met Variations.Uniformity een platform om de notie van onderzoek en verschillen verder te ontplooien. De kunstenaars onderzoeken in hun werken op individuele manier de relatie van authenticiteit, variaties en wisselwerking met de context. Wat gebeurt er tijdens het proces van herhaling? Wanneer gaat een werk zijn eigen leven leiden? En is het mogelijk voor een artistiek product te ontsnappen aan zijn context?

De publicatie ‘Ficciones’ van Jorges Luis Borges (1941) is een inspiratiebron voor de monumentale tekst installatie van Renato Osoy [GUA, 1984]. In zijn werk zoekt hij naar de schijnbaar oneindige mogelijkheden van betekenis door continue variatie ervan.

De geluidsinstallatie ‘Sites That Could Have been’ van Doris Prlić [AT, 1984] vertelt het verhaal van nooit gerealiseerde wolkenkrabbers. Zelfs in hun materiële afwezigheid schetsen deze een beeld van visionaire ideeën en megalomanie.

Brenda Tempelaar [Nl, 1990] onderzoekt met ‘The Other Figure’ de hedendaagse relevantie van ‘L’ Altra Figura’ (1984), een werk van Giulio Paolini. Door het werk op verschillende manieren te reconstrueren speelt zij in op tegenstellingen als kopie en origineel, historisch en hedendaags.

Met haar werk ‘Light-Bulb-Sculpture’ onderzoekt Frouke ten Velden [Nl, 1986] hoe sculptuur en het medium licht nieuwe mogelijkheden bieden op het gebied van audio visualisatie. Het werk is onderdeel van haar VJ performance en balanceert tussen een functioneel en autonoom object.

Publieke Presentaties
Gedurende de tentoonstelling geven de kunstenaars een toelichting op hun werk en onderzoek.
Donderdag 19 juni van 17.00 – 19.00 uur Renato Osoy & Brenda Tempelaar
Donderdag 26 juni van 17.00 – 19.00 uur Frouke ten Velden & Doris Prlić

persbericht

uitnodiging