luis hernández mellizo nieuwe BijlmAIR artist in residence 2018

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Luis Hernández Mellizo [Bogotá, Colombia, 1978] de nieuwe BijlmAIR artist-in-residence is. Melizzo woont in de periode maart / april 2018 in de residentie op Broedplaats Heesterveld.

BijlmAIR is een artist-in-residence van CBK Zuidoost in samenwerking met het Stedelijk Museum en BRADWOLFF PROJECTS. Elk jaar nodigt elk van deze kunstinstellingen een internationale kunstenaar uit om te wonen en te werken in de studio BijlmAIR in Amsterdam Zuidoost.

Dit jaar nodigde BRADWOLFF PROJECTS de Colombiaanse kunstenaar Luis Hernández Mellizo uit. Hij werkt ononderbroken  project over culturele identiteiten van de artistieke scènes in velerlei steden.  Hij legt nu zijn aandacht op kwesties van artistieke en arbeidersklasse-identiteiten in de Bijlmer. De uitkomst van zijn residentie wordt gepresenteerd van 8 april tot 6 mei 2018 bij Bradwolff Projects.

Luis Hernández Mellizo studeerde Beeldende Kunst aan de Nationale Universiteit van Colombia in Bogota en de Nationale Universiteit voor de Kunsten in Buenos Aires. Zijn werk is internationaal geëxposeerd en hij wordt vertegenwoordigd door Galería Nueveochenta Bogota.