‘gedachtesprong’ waalko dingemans

GEDACHTESPRONG

Waalko Dingemans
12 januari – 23 februari 2018
Voormalige seinpost station Muiderpoort

In een van de meest markante gebouwen van het Muiderpoort Station in Amsterdam-Oost, het circa 20 meter hoge, witte seinhuis (inmiddels rijksmonument) dat vlak achter het stationsgebouw staat en over de twee hooggelegen sporen rijst, presenteert Waalko Dingemans van 12 januari 2018 tot en met 23 februari 2018 een lichtkunstwerk getiteld Gedachtesprong.

Gedachtesprong is een werk dat ons bewust maakt van het feit dat we in een subjectieve wereld leven waarin we de werkelijkheid steeds opnieuw betekenen doordat onze herinneringen onder invloed van nieuwe ervaringen en inzichten voortdurend veranderen. Dit gegeven reflecteert de interesse van de kunstenaar in het onderzoeken van de verhouding van het individu tot zijn omgeving.

Naar aanleiding van het kunstproject organiseert Waalko Dingemans in samenwerking met Bradwolff Projects zondag 28 januari van 14.00 – 17.00 uur een symposium/denksessie Alledaagsheid Anders over de verhouding van het individu tot zijn omgeving o.l.v. filosoof Hein van Dongen. voor meer info en rsvp: info@burobradwolff.nl

essay gedachtesprong door alice smits kunsthistorica